fbpx

Folytatódik az újfehértói baleset ügye: nem vallja magát bűnösnek a vádlott

0

Lassan már két éve történt az újfehértói vadászbaleset. Mint ismeretes, a vádlott több kilométerre a lakott területtől, sajnos mégis annak irányába fordította vadászfegyverét, mikor az a kibiztosítás pillanatában elsült. A golyó a közeli Újfehértó egyik kertjében tartózkodó férfit érte, aki a kórházban belehalt a sérülésébe.

A most kezdődött tárgyalásról egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az elhunyt felesége is jelen van, valamint hogy a vádlott tagadja bűnösségét. Utóbbi miatt úgy néz ki, hogy márciusban folytatódnak a tárgyalások, de egyelőre az ügyészség 2 év felfüggesztettet, és 600 ezer forint pénzbírságot szabna ki.

Az elhunyt okozta fájdalmat semmi nem csillapíthatja, de a különféle és legkevésbé sem szakmai sajtónak tekinthető portálok máris vérengző, tettét nem bánó gyilkosnak próbálják beállítani a vádlottat. Csakhogy még nem született bírósági ítélet, addig pedig csak találgatni lehet – a történtek pontos ismerete nélkül – hogy valójában ki is a hibás; sőt az is lehet hogy senki…

Az tény, hogy semleges irányba kell a fegyverünk csövét tartani, mikor épp nem készülünk lövést leadni. Aki viszont tudja, hogy egy átlagos golyós fegyver lövedéke milyen távolságra képes elrepülni, az tisztában van azzal, hogy egy lakott területtel oly sűrűn szelt országban, mint a miénk, nehéz találni tökéletes röppályát, amelyen nullára csökkenthetjük ezt a bizonyos kockázatot, hiszen hosszú kilométereken át megmarad a lövedék energiája ahhoz, hogy becsapódáskor akár halálos sebet ejtsen. Ezért sem téveszthetjük szem elől sohasem a fegyverkezelés veszélyeit és ezért kell mindig fokozott figyelemmel eljárnunk akkor, amikor lőszerszámunk a kezünkben van.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*