fbpx

Másfél év felfüggesztett “agarászatért”

0

Habár az elmúlt évek során rengeteget javult az agarászat megítélése – hála az Országos Agarász Egyesületnek – azért mindig vannak olyan orvvadászok, akik csorbítják azt. Legutóbb akkor, amikor a hivatásos vadász kapta rajta az agarászt és szakadt el nála a cérna, most pedig amikor épp különféle agárforma kutyákkal űzetik a vadat – pechükre végre azonban a jog érte utol őket.

Kemenszky Péter elmondása szerint a vadásztársaságuk területén már többször érték tetten a tilosban vadászókat, és most sikerült bíróság elé citálni őket, és igen erős elmarasztaló, s remélhetőleg riasztó ítéletként 1 év 5 hónap felfüggesztettet kiróni rájuk.

Persze emellé még részt kell venniük egy vadászatról szóló érzékenyítő tréningen is, úgyhogy tartalmasan fog telni a büntetés, aminek a végére reméljük rájönnek, hogy mi volt a probléma a tettükkel és többé nem fordul elő.

Az agarászatot viszont végképp legalizálnunk kell, a végrehajtási rendelet nem várhat, hiszen ha megfelelő mederbe van terelve ez a folyó, könnyebben tartunk rendez a jogosulatlanul vadászók között is.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*