fbpx

Ne menj az erdőbe – kéri a szokolyai önkormányzat a medve miatt

0

Az elmúlt hetekben, ha összeszámoljuk, már három medvéről jött lakossági, vagy hatósági bejelentés. Hazánkban eddig csak elvétve fordult elő, de az utóbbi időszakban egyre több nagyragadozó rója a magyar vidéket. Hogy ez minek köszönhető, arról megoszlanak a vélemények. Egyfelől a rossz emlékű járványügyi korlátozások miatt jóval kevesebb volt a forgalom, így zavartalanabbul közlekedhettek, másrészt a felvidéki túlzó oltalom okán is szűkül az életterük, amit érthető módon Magyarország felé tágítanak.

Vadkamera képei, túrázók és vadászok szemtanúinak sora látja a barnamedvéket a Bükktől, Aszódon át, a Börzsönyig. Noha utóbbi hegységünk, mivel hazánk legnagyobb egybefüggő és lakatlan erdőterületei itt vannak, kiváló élőhely a medvének, a szokolyai önkormányzat azt találta mondani, hogy inkább ne menjünk mostanság arra.

Ez lenne a békés, fenntartható és hosszú távú együtt élés kulcsa? Mindenki zárkózzon be, mert egy veszélyes nagyvad tanyázik a környező erdőkben? Ez biztos szépen hangzik a belvárosi lakások állatvédőinek, de sajnos meg kell értenie mindenkinek, hogy itthon nincs mindenhol helye egy ekkora ragadozónak. Nem feltétlenül kellene megvárni az első medvetámadásokat.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*