fbpx

Amikor nincs természetes ellenség

0

Nem csak Magyarországon okoz fejtörést a vízi rágcsálók kérdése. Hazánkban a Magyar Közlöny 128. számában megjelent rendelet lehetővé teszi a hódok közegészségügyi okból, az erdő- és mezőgazdasági termelés biztosítása, valamint a közérdeket sértő vízkárok megelőzése, mérséklése érdekében való riasztását és gyérítését. Ennek a rendeletnek a megjelenése is messzire visszavezethető, hiszen a Magyarországra visszatelepült hódok száma rohamosan növekszik, populációjuk egyre nagyobb károkat okoz.

Németországban, azon belül is Bonn városában pedig a nutria okoz hasonló konfliktusokat. A Deutsche Jagdzeitung számolt be róla, hogy a Rajna-menti városban életbe léptetik az Európai Uniós szabályozásból és a Bundesnaturschutzgesetz-ből (azaz a Szövetségi Természetvédelmi Törvényből) eredő szabályozást, mely a nutriák populációjának csökkentését írja elő.
A Bonn városában lévő Rheinauensee környékén élő hódpatkányoknak nincsenek természetes ellenségeik a területen, így számuk rohamosan növekszik. A város megbízta a vadászokat élve fogó csapdák felállításával és azok folyamatos üzemelésével.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*