fbpx

Programajánló – Fuss az erdész szemével a Budai-hegységben is!

0

Az Országos Erdészeti Egyesület programsorozatának részeként hirdetett ,,Fuss az erdész szemével!” kihívás immár hatodik részéhez érkezik. Az egyesület célja, hogy a sport által olyan összefüggéseket vegyenek észre az erdőben a mozogni vágyók, mely egyébként nem biztos, hogy felkeltené figyelmünket.

Ehhez nyújtanak segítséget a kijelölt útvonalon elhelyezett, QR-kóddal ellátott irányjelző táblák, melyek tartalmát elolvasva a sportolás mellett érdekes többletinformációhoz jut a teljesítő.

A kihívássorozat újabb eleme ismét a Pilisi Parkerdő területén kap helyet, mégpedig a Budai-hegységben, érintve az ott megépített Csergezán Pál-kilátót is. A rajthely a Hideg-völgyi erdészház mellett található, ahonnan az zöld háromszög jelzés vezeti a futókat a Tarnai-pihenőhöz, és annak egyedi panorámájához. Innen kőhajításra található az 559 méter magas Nagy-Kopasz, melynek tetejére épült 2006-ban a Csergezán Pál-kilátó.

A híres festő és illusztrátor élete egyébként összefonódott a Budai-hegységgel, sírja is itt található, mégpedig az útvonal végétől nem messze, az Anna-laknál. Innen vezet vissza a zöld kereszt és a sárga kereszt turistajelzés a kihívás kiindulópontjához.

A feladatot december 15-ig lehet teljesíteni, melyben fotót kell készíteni út közben a Csergezán Pál-kilátóról, és azt elküldeni az Országos Erdészeti Egyesületnek az erdeisportok@oee.hu e-mail címre. A beküldők közt az egyesület három ajándékcsomagot sorsol ki.

A kihívást kétszer már a Vadászlap is teljesítette, tapasztalatainkról a videókat lent találjátok. Bővebb információ a programsorozatról az Országos Erdészeti Egyesület honlapján olvasható! Mindenkinek jó kirándulást kívánunk!

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*