fbpx

400 kilós magaslest loptak ismeretlenek Türingiában

0

A német Bild számolt be az esetről, megszólaltatva a helyi vadászterület bérlőjét, Gerhard Wastl-t.

A lapnak feldúltan nyilatkozott a 64 éves férfi, aki már harminc éve járja az Eisfeld-környéki erdőket vadászként, és akinek a múlt héten ellopták magaslesét az területről. Állítása szerint a vadász pályafutása alatt találkozott már rongálással, hasonlót idáig még nem tapasztalt.

Bár a vadgazdálkodók hazánkban is szembesülnek hasonló károkozással, valószínűleg a német és a magyar ,,lestolvajoknak” más a motivációja, ugyanis ahogy Gerhard is elmondta, ott leginkább a vadászatellenes aktivisták rongálják a leseket, például lefűrészelik az ülődeszkát, és azt a berendezés környékén hagyják, vagy egyszerűen csak felborítják a magasleseket.

Az ellopott les mása, amellyel három éve, egyszerre lettek telepítve

Ez az alkalom azonban más volt. A tolvajok ugyanis felkészülten érkeztek, tekintve, hogy az öt méter magas, majdnem féltonnás, stabilan talajhoz rögzített magasles nem tulajdonítható el egykönnyen. A rendőrség szóvivője, Vivien Glagau elmondta, az elkövetők valószínűleg darus teherautót használtak.

Gerhard Wastl nyilatkozta a lapnak továbbá, hogy az eset idején igen ködös, felhős idő volt, valószínűleg a tettesek csak a megfelelő időpontra vártak. Az ellopott magasles és ,,testvére”, ami csak 150 méterre helyezkedik el az ellopottól, nem egyszerű faépítmény. Három éve telepített berendezések, jól takartak, és nem mellesleg belülről szigeteltek is. Gerhard elmondása szerint az okozott kár 1000 euró körüli.

A rendőrség nyomoz, egyelőre nem tudni, hogy a tetteseknek a faanyag illegális beszerzése vagy a vadászat akadályozása volt a célja.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*