fbpx

Medve téphetett szét juhokat Nógrádban

0

Az elmúlt hetek során sok hírportál számolt be róla, hogy vadkamera rögzített medvéket az Északi-Középhegység különböző területein. A napokban pedig felkerült pár fotó a közösségi médiába arról is, hogy milyen károkat tud okozni egy ilyen nagyragadozó – ezúttal a haszonállat-állományban.

A két posztban, amit egy Nógrád vármegyében élő férfi tett közzé, juhok láthatóak, melyeket minden bizonnyal egy nagyragadozó – a posztoló szerint medve – pusztított el. Az első poszt szövegében az áll, hogy a támadó állat a lakóházaktól 50 méterre csapott le.

A képen látható juhállományból a tegnap reggelre Lászlóvölgyben megdézmálta vadállat a juhokat. Egy tetemet sikerült megtatálni. Itt látható, hogy az 55-60 kg-os juhból 85-90%-át -azaz több mint 50kg húst és csontot együltében elfogyasztott -ez azt jelenti, hogy mindeneképp nagyragadozó volt! A támadás a juhok szállásátol 50 méterre történt egész közel a lakoházunkhoz.
A harmadik képen látható, hogy mekkora állat volt -a vadhálót felnyomta és úgy távozott !!!
– áll a bejegyzésben.

A második posztban a közzétevő azt is leírja, hogy a törzskönyves haszonállatokban okozott becsült összes kár eléri az 550.000 forintot.


A barna medve jelenleg fokozottan védett faj Magyarországon, természetvédelmi értéke 250.000 forint.

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*