fbpx

Ki lesz a jobb? – Békési hivatásos vadászok mérkőztek

0

Az idén is a Hidashát-Bélmegyer Vadásztársaság adott otthont a Békés Vármegyei hivatásos vadászok szakmai versenyének. A tavalyi évvel ellentétben sokkal kellemesebb idő várt a megyei vadőrök közül  a megmérettetést vállaló tíz főre.

A más megyékhez hasonló arányban jelentkező versenyzőkre a Kárász Vadászkastélyban elköltött közös reggeli után komoly nehézségi fokozatú verseny várt. A feladatok tematikája, a verseny felépítése hasonlított az országos döntőhöz, hiszen a győztesnek – az alapos  felkészülés után – majd ott is helyt kell állnia!

Az 50 kérdéses elméleti tesztet az állathangok és a vadászkürt szignálok felismerése követte. Az elméleti feladatok után, a kastély körül kiépített körülbelül két kilométeres gyakorlati pályán lévő állomások várták a versenyzőket. Itt azután növények, lőszerek, vadnyomok és vadbetegségek felismerése mellett a vadászkutyázás és a gyakorlati vadásztatás, trófeabírálat, valamint a kispuskás lövészet ismereteiről is számot kellett adni az indulóknak.

Nagyon magas volt a versenyzők felkészültsége, hiszen a kora délutáni összesítéskor az élen hármas holtverseny alakult ki, ami az összes feladatlap zsűri általi, újbóli átvizsgálását követelte. Ennek eredményeként a Körösnagyharsányi Vadásztársaság hivatásos vadásza Bagdi Tamás – egyetlen ponttal – megelőzte a dévaványai Bartha Agrár Kft-t képviselő Bartha-Török Tündét és így ő nyerte a versenyt! A tavalyi győztesnek – a Mezőberényi Vadásztársaság hivatásos vadászának – Tóth Gergőnek ezúttal a harmadik hely jutott.

Miután választ kaptunk a címben feltett kérdésre, nyugodt szívvel kijelenthető, hogy az eddig rendezett vetélkedők közül a mai volt a  legmagasabb színvonalú, hiszen az első és a tizedik eredménye között mindössze néhány százalék volt a különbség!

Farkas László

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*