fbpx

Különleges bakok a karádi Kossuth Vadásztársaság területéről

0

A Somogy vármegyében fekvő Kossuth Vadásztársaság területe Andocs, Karád, Somogymeggyes, Kapoly, Zics, Miklósi, Kára és Bonnyapuszta települések községhatárait foglalja magában. A terület nagysága közel 8500 hektár, az erdősültség aránya 20 százalék, nagy része pedig intenzíven művelt mezőgazdasági terület.

“Nagyvadban gazdag vadászterületről van szó, ahol megtalálható a gím, őz, vaddisznó és kis létszámban a dám is. Éves szinten átlagosan 420 nagyvadat hozunk terítékre, az őzgazdálkodásra pedig kiemelt figyelmet fordítunk a vadásztársaság területén”

– mondta el lapunknak Ellenberger András, a vadásztársaság vadászmestere.

Az őzbakidény kezdetét követően nem sokkal egy felemás, osztott szárú bakot ejtett el egy francia vendégvadász a területen Bana Ádám vadásztársasági tag kíséretében. Bana Ádám elmondása alapján előző évről ismerte ezt az abnormis bakot, amit a második alkalomra sikerült is a vadásznak terítékre hozni. A vadászati hatóság által végzett hivatalos bírálaton a trófea 24 órás tömege 438 g és 112,60 CIC pont lett, korát 5 évre becsülték és bronz minősítést kapott.

Az abnormis trófea bronzérmet kapott

Folytatásaként több sikeres elejtés is történt. Többségük gyenge, ághiányos, rövid ágú, szűkállású bak volt, amiket hazai illetve külföldi vendégvadászok ejtettek el. Az egyik elejtett őzbak érdekessége, hogy Gartai Tamás, a vadásztársaság hivatásos vadásza, megtalálta az egyik hullajtott agancsát. Ezt az őzbakot is ismerték a területen, az elejtő pedig egy német vadászvendég volt. A hivatalos bírálaton a trófea 24 órás tömege 283 gramm volt és közép korosztályba sorolták.

Török Henrietta Kinga

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*