fbpx

Ezüstérmes bak a somogyi Tátompuszta és Környéke Vt. területéről

0

Ezüstérmes őzbakot hoztak terítékre a Somogy vármegye keleti felében gazdálkodó Tátompuszta és Környéke Vadásztársaságnál. Az elejtő, Kiss Balázs így számolt be a felejthetetlen vadászatról és élményről lapunknak:

Kiindultam vadászni, egy nádas előtti lesre ültem fel, velem szemben egy napraforgótábla volt, ahova a szarvasokat vártam. Nem telt el fél óra, egy őzbakot vettem észre a tábla közelében, tőlem nagyjából 100 méterre. Számomra teljesen ismeretlen, rendellenes agancsú őzbak volt, még nem találkoztam vele a vadászterületen. Gondolkodóba estem, hiszen nem őzbak elejtése volt a cél, viszont az agancs láttán nem haboztam és felhívtam Dervalits Zsoltot, a vadásztársaság elnökét. Elmondtam neki, hogy milyen bakot látok, és ha van rá lehetőség és engedélyt ad rá, szeretném elejteni. Eközben a bak lefeküdt. Elnök úr jóváhagyását követően még nagyjából tíz percig nézegettük egymást. Aztán a bak felállt, viszont még mindig nem fordult úgy, hogy pozíciója megfelelő lett volna egy biztos lövéshez. Kis idő múlva keresztbe állt és egy jó lövéssel sikerült terítékre hoznom. Rövid időn belül, a rálövés helyétől 40 méterre találtuk meg egy bodzásban Drevalits Olivérrel .

– emlékezett vissza Balázs lelkesen és boldogan a vadászat pillanataira.

A vadászati hatóság hivatalos bírálatán a trófea 24 órás tömege 512 gramm volt és 119,68 CIC pontot, így ezüst minősítést kapott. Az elejtett bak korát 5 évre becsülték.

Török Henrietta Kinga

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*