fbpx

FeHoVa hírmondó – III. nap (GALÉRIÁVAL)

0

Nehezen indult sokak számára a kiállítás harmadik napja, tíz óra magasságában ugyanis a rendőrség lezárta az Albertirsai utat, így a rendezvényre érkezőknek a környék házai között kellett hátrahagyniuk járműveiket, majd kiadós sétával juthattak csak el a komplexum bejáratához. Ez a kellemetlenség a bosszús pillanatokon kívül ékesen tanúskodik arról, hogy milyen sok látogató indult el ezen a napon a FeHoVára. A tömeg a kezdeti óráktól egészen késődélután zárásig megállás nélkül rótta a pavilonok „folyosóit”.

Az érdeklődők örömére ez a nap volt a legerősebb, a színpadi programok tekintetében. A hangulatot egy – talán kicsit merész alapokra helyezett – vadászruházati bemutató indította, amelyet a rendszeres látogatók által már minden bizonnyal jól ismert kürtös fesztivál követett. A műsort kollégánk, Agyaki Gábor – a Baranya Vadászkürt Együttes vezetője – vezette, amelyben a különféle kürtök bemutatásától, egészen az ifjú kürtösök versenyéig sok érdekességgel szolgált.

A kulturális felüdülés után lapunk munkatársai léptek reflektorfénybe; itt tartottuk meg a Magyar VADÁSZLAP huszonötödik „születésnapjának” ünnepségét, amelynek keretén belül a szerkesztőség jelenlegi és volt munkatársai egy-egy emlékérmet vehettek át Pásztori Ferenc ügyvezető igazgatótól. Az esemény érdekessége volt a Baranya Vadászkürt Együttes által előadott szignál, amelyet a baranyaiak komponáltak, lapunk tiszteletére.

A színpad előtt nem sok hely volt már ekkorra, ami nem is csoda, hiszen az ünnepség után kezdődött a minden esztendőben közönség kedvencnek számító FeHoVa Kupa szarvasbőgő verseny. Több mint húsz bikaimitátor jelentkezett a megmérettetésre, amelyet szokás szerint Stohl András színművész bonyolított le. Az elzárt kutricákban „elrejtőzött” zsűri sorait, ezúttal lapunk két munkatársa is erősítette; név szerint Agyaki Gábor és Zilai János. A jó hangulatú, fegyelmezett megmérettetés után – amely ezúttal szétbőgéssel, illetőleg szlovák győzelemmel zárult – Erdélyi Tamás, a zsűri egyik tagja kemény szavakkal bírálta a „performanszok” színvonalát. Kiemelte: nem ez volt a legrosszabb verseny, amelyen eddig részt vett…

(KoMa)

Fotók: Turóczi Anett, Fülöp Zita és Kókai Márton

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*