Mindenki beleshet a Budakeszi Vadaspark kulisszái mögé!

0

Vadasparki pillanatok címmel a Budakeszi Vadaspark új videósorozat indít állatbarátoknak és természetkedvelőknek. A vadaspark Youtube- csatornáján és Facebook-oldalán elérhető kisfilmek a vadasparki mindennapokba nyújtanak különleges, állati érdekességekkel is fűszerezett bepillantást.

A Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült állatokat természetes élőhelyükön bemutató Budakeszi Vadasparkban jelenleg 44 állatfaj csaknem 300 egyede található, a parányi kuviktól egészen a hatalmas barnamedvéig. A Budakeszi Vadaspark gondozói a kisebb seregnyi állattal való együttélés közben, ellátásuk, ápolásuk, trenírozásuk során számos olyan mókás, varázslatos és nem hétköznapi pillanatok szem- és fültanúi lehetnek, amelyek átéléséhez az alkalmanként pár órát a vadasparkban töltő látogatók esetében igen nagy szerencse szükségeltetik.
Ezért a Budakeszi Vadasparknál úgy döntöttek, hogy egyedi videótartalmak előállításába kezdenek, hogy mindenki a gondozókkal együtt élhesse át az avatatlan szem elől rejtve maradt momentumokat, az állati érdekességekről és az ismeretterjesztés fontosságáról nem is beszélve.
„Facebook-oldalunkat már csaknem 30 ezren követik, ezért is nélkülözhetetlen, hogy a közösségi média csatornáit is aktívan használjuk a környezettudatosság tiszteletének terjesztésére, játszva tanításra és közösségépítésre egyaránt. Vadasparki pillanatok sorozatunkkal, 2017 februárjától, olyan videótartalmakat szolgáltatunk közönségünknek, amelyek ízig-vérig a Budakeszi Vadaspark életéről és lakóiról szólnak. Mindezt pedig első kézből, Jóba Katalin és Szilágyi „Baltazár” Zsolt gondozók jóvoltából, akik láthatóvá teszik a sokak számára láthatatlan történéseket és háttér- információkat” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója.
A Vadasparki pillanatok első két része a vadászgörényről és a tőkés récéről már elérhető a Budakeszi Vadaspark Youtube-csatornáján. A jövőben közzétett epizódokat is ott, illetve a vadaspark Facebook-oldalán kell majd keresni.

Amennyiben pedig valaki adója 1%-ával szeretné támogatni többek között az aktuális kisfilmekben látható vadászgörény és tőkés réce jólétét, tágabb értelemben véve pedig a hazai környezetvédelem ügyét, az a Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. 18677416-2- 13- as adószámán teheti meg.

Forrás: Budakeszi Vadaspark

Megosztás

Szóljon hozzá! (A személyeskedő sértegetéseket és trágárságokat töröljük!)

*