fbpx

Magabiztos vadászat: Fenix HM71R fejlámpa

0

A multifunkciós Fenix HM71R a Fenix legerősebb fejlámpái közé tartozik. Távoli reflektorában egy Luminus SFT-70 dióda található, amely maximumában 2700 lumen kibocsátásra képes, ezzel a fényárammal pedig 230 méterig világít el. A szélesen világító másodlagos reflektorában egy Luminus SST-20 dióda van és egyenletes, szélesen elterülő fénysugárral, magas színvisszaadási index-szel (CRI 90) rendelkezik, ami annyit tesz, hogy hűen visszaadja a színeket, pontosabban meghatározhatóak vele a vérnyomok, és semleges fényáranyalatnak köszönhetően a szemnek is kellemesebb. Legalacsonyabb módban akár 400 órán keresztül tud világítani. Nagy kapacitású, 5000 mAh akkumulátorát, lámpán keresztül az USB-C porton lehet tölteni, nem szükséges hozzá külön akkutöltőt beszerezni.

A HM71R a tervezési filozófiát tekintve az „L” alakú vagy úgynevezett pipalámpák csoportjába tartozik, amelyek pontosan tíz évvel ezelőtt jelentek meg először a kínálatban, és hamar népszerűvé váltak a könnyű alternatív kezelési lehetőségeknek köszönhetően, pánttal vagy anélkül. A rögzített csatnak hála övre, kabátzsebre, hevederre, hátizsákra is rögzíthető. Levétele (és visszahelyezése) a pánton lévő tartóról nagyon egyszerű, nem szükséges hozzá szerszám, elég egy egyszerű csúsztatás a megfelelő irányba. Ezen felül talpában mágnes található, amivel feltapaszthatjuk az autó oldalára, hogy megvilágítsuk vele az elejtett vadat.

A teljesen fémből, repülőgépipari alumíniumból készült szerkezet biztosítja, hogy a lámpák rendkívül tartósak, optimálisan hűtöttek és vízállóak legyenek két méteres víz alatti mélységig. A leeséssel szembeni ütésállóság két méteres magasságig garantált. Ezeket az adatokat az ANSI/NEMA FL 1-2009 szabvány szerint mérik, akárcsak a fénykibocsátást, ami biztosítja, hogy a fejlámpa valóban azt tudja, ami a dobozára van írva.

A lámpa nagy előnye, hogy a fényáram kimenete állandó, azaz nem csökkenti automatikusan a beállított fényerőt, csak akkor, amikor az akkumulátor már nem rendelkezik elegendő energiával az ellátására. A töltöttségi állapotról egy jelző dióda ad visszajelzést, amely a gombba van építve, négy szintet jelez, így használója mindig tudni fogja, meddig bírja még az akkumulátor és mikor kell újratölteni.

Ha megunta, hogy régi lámpái gyakran cserben hagyják, túl gyakran kell őket tölteni, mert kicsi az akkumulátora, vagy keresgélni kell bele a megfelelő egyszerhasználatos elemet, nem világít elég jól, és szeretné, hogy mindig kéznél legyen egy megbízható darab, akkor ez a jó választás. Bár az ára ezen lámpáknak nem elhanyagolható, több évre vetítve visszahozza az árát a rövid életű, gyenge darabok helyett. A Fenix HM71R fejlámpa garanciája 5 év, de azután sem gond szervizelni, így akár több tíz évre megfelelő társat találhat benne.

X

Megosztás

A szerzőről

Reagálj

*